Nog enkele dagen tot de start van de 40Mijl!
Daarom ontvangt u deze laatste nieuwsbrief met alle informatie die u nodig heeft voor de 40Mijl Nachtwandeling!

In onze eerdere nieuwsbrief zijn al veel praktische zaken besproken, zoals catering, scanposten, rustpunten etc. Ook de route in Google Maps en de bestanden voor gebruik in uw GPS of telefoon staan in deze nieuwsbrief. Heeft u deze nog niet gelezen, bekijk hem dan via onderstaande knop!
Onze vorige nieuwsbrief niet ontvangen? Bekijk hem hier →
Opgegeven voor de 40 Kilometer maar toch 40Mijl lopen? Of andersom?
De afstand wijzigen kan nog tijdens het lopen!
Praktische zaken...
Als organisatie proberen wij alle wandelaars van zo veel mogelijk informatie te voorzien die relevant is voor deze nachtwandeling. Hieronder een aantal belangrijke punten.
Bereikbaarheid
De 40Mijl start bij Camping en Jachthaven De Waterwolf. Het adres is:
Teenstraweg 4, 9885TA Lauwerzijl.

Bent u met de auto, dan kunt u op het grote parkeerterrein voor de camping parkeren. Er is een parkeerwachter om u een plaats te wijzen en er is bewegwijzering aangebracht.

U wordt verwacht uiterlijk om 19.00 uur om de aanmelding tijdig te kunnen verwerken.

Voeten intapen
Onze ervaren EHBO'ers kunnen uw voeten tapen. Dit kan voorafgaand aan de start van 17.00 uur tot 19.00 uur bij de startlocatie!
Aanmelden
Na aankomst kunt u zich in het "Elvis Cafe" melden bij de aanmeldtafels. Hier krijgt u een keycord met badge met registratienummer. Deze dient u tijdens de hele wandeling bij u te houden en deze wordt bij elke scanpost geregistreerd.

Neem a.u.b. uw deelnemersnummer mee om de aanmelding snel te laten verlopen.

Dit nummer heeft u per e-mail ontvangen bij het betalingsverzoek.
Routeboekjes
Bij de aanmelding krijgt u een routeboekje. Hierin staat interessante informatie over de route en omgeving.

Tevens staat hierin nuttige informatie zoals de locaties van rustpunten, scanposten en EHBO posten en contactgegevens van de Centrale Post.

De passage van het militair terrein en oefendorp Marnehuizen kent afwijkende veiligheidsinstructies, die u tevens in het routeboekje kunt teruglezen.
De route volgen
Naast de routekaart en het routeboekje, staat de route met routevlaggen bij elk kruispunt aangegeven. Volg deze vlaggen!

De route wordt digitaal aangeboden, zodat u deze in Google Maps en op uw GPS apparaat kunt inlezen.

In onze vorige nieuwsbrief (zie link bovenaan) kunt u de bestanden terugvinden.

Wilt u tijdens de route uw telefoon opladen? Neem dan uw laadkabel mee. Wij zorgen op diverse locaties voor stopcontacten.
Onderweg
Veel praktische zaken voor tijdens de wandeling zijn in onze vorige nieuwsbrief besproken. Graag attenderen wij u nog op de volgende zaken.

Veiligheid gaat voor alles. Let goed op, houd u aan verkeersregels en volg de instructies. Ondanks onze zorgvuldige planning, loopt u voor eigen risico. 

Veiligheidshesjes worden aangeraden. Neem deze mee tijdens de tocht zodat u in het donker beter zichtbaar bent.

Zaklampen
 stellen wij verplicht. Gebruik deze echter zo min mogelijk om het donkerste van het Dark Sky Park goed te kunnen ervaren!

Waterflesjes
kunt u vullen bij de tappunten onderweg bij alle scan- en rustpunten.

Foto's
worden onderweg gemaakt en deze worden op Facebook gepubliceerd.

Graag gebruiken wij de foto's die wij maken voor promotionele doeleinden! Heeft u hier bezwaar tegen, laat dat ons dan even weten!
De Finish
Wij willen u graag informeren over een aantal zaken na afloop.
Let er op dat u zich op de finishlocatie laat scannen, waar u zich ook heeft aangemeld, zodat wij weten dat alle wandelaars aangekomen zijn.

Bij deze scanpost wordt uw badge ingenomen en krijgt u een leuk aandenken aan de 40Mijl.

Ook wordt de datum van de 40Mijl 2018 bekendgemaakt, u kunt zich dan direct inschrijven! Omdat wij van deze tweede editie een groter en mooier evenement willen maken, hopen wij op uw input. Daarom zullen wij tijdens of na de finish of een kleine enquete houden.

Bij de finish worden foto's gemaakt, deze worden op Facebook gepubliceerd.
Wat is er zo bijzonder...
Het Lauwersmeergebied is uniek in vele opzichten, de natuur, cultuur en landschappen maken het de moeite waard om hier naar toe te gaan. Het gebied wordt door natuurrecreanten steeds vaker gevonden.
NP Lauwersmeer
Het Lauwersmeergebied en het Reitdiep hebben een rijke historie.

In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs.

De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.
Dark Sky Park
Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is en waar de duisternis behouden blijft, waar mensen 's nachts welkom zijn om van die duisternis te genieten.
Een Dark Sky Park is een onderdeel van het Dark Sky Places Programma van de International Dark Sky Association (IDA). 
Er zijn op dit moment ruim 40 parken in de wereld; bekende zijn Death Valley en de Grand Canyon in de Verenigde Staten en bijvoorbeeld Galloway in Schotland.

Er zijn twee Dark Sky parken in Nederland, de Boschplaat op Terschelling en Lauwersmeer tussen Groningen en Friesland. 
Handig om te weten...
Deelnemen en overnachten
Wilt u deelnemen aan de 40Mijl en er gelijk voor uzelf of uw gezin een weekendje weg van maken? Hiervoor hebben wij mogelijkheden!

BELEEF LAUWERSOOG is het eerste centrale rustpunt en een prachtig recreatiecentrum aan het Lauwersmeer met camping, bungalows, restaurant Het Booze Wijf en jachthaven. Wilt u hier overnachten, neem dan contact met ons op! www.lauwersoog.nl   

CAMPING DE WATERWOLF is de start- en finishlocatie aan het Reitdiep. Camping, jachthaven, café en een groot gemeentelijk zwembad zijn hier aanwezig. Tegen gereduceerd tarief kunnen wij hier overnachtingsplaatsen aanbieden. Neem daarvoor contact op met onze organisatie via 06-23564035. www.dewaterwolf.nl 
Ondersteuning
Het Lauwersmeergebied is een ondernemende en recreatieve regio met als belangrijke trekpleister het Nationaal Park Lauwersmeer. De provincie investeert flink in het gebied. Belangrijk uitgangspunt voor de investeringen is dat de economie en natuur van het Lauwersmeer met elkaar in evenwicht blijven.

De Stichting 40 Mijl heeft daarom ondersteuning gekregen en een bijdrage Quick Wins Lauwersmeer van de Stuurgroep Lauwersmeer.
Meer informatie op onze website →
Bedankt voor het lezen van deze nieuwsbrief!

Namens het Bestuur en onze commissies,
Johan Broesder, voorzitter.
Twitter
Stichting 40Mijl 
Sietse Veldstraweg 98 - 9833 PC Den Ham - Tel: 085-2016534
KvK Groningen: 68168861
Unsubscribe    |    View this email in your browser